Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Συνεχίζει με... εμπάργκο, το βάρος στον ''κορμό''


Τα χρήματα που πρέπει να δοθούν για την άρση του μεταγραφικού εμπάργκο της ΦΙΜΠΑ για τους ξένους είναι... ένα βουνό (για τα δεδομένα των ''κιτρίνων'', αλλά και του ελληνικού μπάσκετ) και ο σχεδιασμός για τον Άρη προχωρά με τα σημερινά δεδομένα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να αποκτήσει ξένους οι οποίοι είχαν το ''λέτερ οφ κλίαρενς'' στην Ελλάδα πριν τις 25 Ιανουαρίου του 2012, όποτε και επιβλήθηκε η τιμωρία από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Μ' αυτό το δεδομένο, είναι ακόμη πιο σίγουρο ότι οι ''κίτρινοι'' θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το μεγάλο μέρος του φετινού ''κορμού''. Όσο για τους ξένους; Η ''δεξαμενή'' είναι μικρή. Κάτι που αυξάνει και τις πιθανότητες παραμονής του Μοχάμεντ Πάσαλιτς, ο οποίος, θεωρητικά προς το παρών, έχει τρεις ''αντιπάλους'' για τη θέση του γκαρντ, από τη ξένη αγορά: τον Μάρκους Χάτεν, τον Ούρος Ντούβνιακ και λιγότερο τον Μπίλι Κις. Και οι τρεις έχουν τις ελευθέρας τους στην Ελλάδα πριν από την παραπάνω ημερομηνία. Ο Ντούβνιακ έκανε πολύ καλή χρονιά με το Ρέθυμνο (τον βοήθησε βέβαια και το στιλ της ομάδας), ο Χάτεν ήταν στόχος και πέρσι, ενώ ο Κις, στα 37 του πλέον και με μέτρια σεζόν σε εξέλιξη, δύσκολα θα προτιμηθεί αντί του Βόσνιου.

Όσο για τους ψηλούς η μοναδική περίπτωση που εξετάζουν στον Άρη είναι αυτή του Άλεξ Στίβενσον, ο οποίος είχε συμβόλαιο με τον Πανιώνιο όμως δεν αγωνίστηκε φέτος λόγω τραυματισμού.

Το βέβαιο είναι ότι το ελληνικό στοιχείο θα είναι έντονο στον Άρη. Πέρα από το βασικό ''κορμό'', στα υπόψιν είναι παίκτες όπως ο Γκίκας του Φιλαθλητικού και ακόμα πιο νεαροί, σαν τον Χριστοδούλου (Μαντουλίδης), Καμπερίδη (Φιλαθλητικός), χώρια φυσικά η προώθηση κάποιων από τους ''χρυσούς'' Έφηβους της φετινής ομάδας.

Πηγή: basketplus.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου