Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

''Δεν υπάρχει περίπτωση αγοράς ΑΦΜ''


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Ψηφίδης μίλησε στα ''Α.Ν. 98,7''

Αναλυτικά τα όσα είπε στα «Α.Ν. 98,7″ :
 Βρεθήκατε στην Αθήνα με δύο δικηγόρους. Ποιος είναι ο λόγος;
Είχαμε τακτικά διαιτητικά δικαστήρια στην ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, εννιά υποθέσεις. Όλες είναι αιτήσεις ποδοσφαιριστών, στους οποίους οφείλει ο Άρης χρήματα, Έλληνες και ξένοι. Σήμερα ήταν εννιά από ένα σύνολο 48 υποθέσεων και προχωράμε. Αυτός είναι ο τρόπος τον οποίο ακολουθούμε για να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον Άρη να συνεχίζει και την ομάδα μας να αγωνίζεται κανονικά. Πολύ σημαντική είναι η προσφορά του κ. Χρήστου Γρόλλιου που ειδικεύεται σε αυτά τα θέματα.
 Πήρατε αναβολή; Εκδικαστήκαν οι υποθέσεις;
Ναι, καταφέραμε να πάρουμε αναβολή. Αυτό το οποίο πέτυχαν οι δικηγόροι είναι ότι η αναβολή είναι μετά τη λήξη του πρωταθλήματος.
 Όταν αναλάβατε, σας ενημέρωσαν για τα χρέη, τις προσφυγές ή για αυτά που θα συναντήσετε;
Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μας παραδόθηκε τίποτα. Κάποια στιγμή, ο κ. Ζαμπέτας ήρθε με κάποια 24 θέματα, μας παρέδωσε τα έντεκα, μετά μάλωσε με κάποια υπάλληλο και μας ανάγκασε να διακόψουμε και να παραιτηθούμε. Αυτό ήταν όλο. Μετά ανακαλύψαμε σιγά- σιγά και τα άλλα.
 Και τι βρήκατε;
Βρήκα μία κατάσταση πάρα πολύ άσχημη. Δεν το πίστευα. Μετά έπρεπε όλα να τα μεθοδεύσουμε, να τα βάλουμε σε μια σειρά και το κάναμε ιδιαίτερα γρήγορα με πολύ δουλειά και πολύ κόπο. Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από μπάχαλο.
 Αληθεύει ότι τα χρέη είναι 32 εκατομμύρια;
Ναι. Βγήκαμε στον αέρα με απόφαση τα δύο διοικητικά συμβούλια και κάναμε μια πολύ ωραία συγκέντρωση την προηγούμενη εβδομάδα. Καλέσαμε και ανθρώπους του Άρη για να ενημερώσουμε όλους τους φίλους του Άρη για αυτά που βρήκαμε.
 Γιατί δεν το κάνατε σε ένα μαγαζί εκτός Άρη;
Βρέθηκα σε εκείνη την εκδήλωση στην Κρήνη που έγινε μια προσπάθεια το καλοκαίρι και λυπήθηκα πάρα πολύ. Το μαγαζί ήταν μεικτό. Υπήρχε κόσμος, μουσική και κάπου μπροστά γινόταν και η εκδήλωση του Άρη. Ήταν ένα μπέρδεμα και αυτό δεν ήθελα να επαναληφθεί. Δεν αξίζει αυτό στον Άρη.
 Οι επιφανείς του Άρη, τι λεφτά άφησαν;
Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Προσφέραμε εμπορικά πακέτα, δεν ζητιανέψαμε. Κλείστηκαν επτά σουίτες, πήραμε σημαντικές προκαταβολές.
 Ποιες μεταγραφές κάνατε εσείς;
Τον Ιανουάριο ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Ήμασταν μόλις 15 ημέρες διοίκηση και έπρεπε να εξασφαλίσουμε ασφαλιστική, φορολογική ενημερότητα κτλ. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε και πήραμε επτά παίκτες, τρεις δανεικούς και τέσσερεις με ελεύθερη μεταγραφή. Δώσαμε συγχαρητήρια στο νέο αθλητικό τομέα που δημιουργήσαμε.
 Η ομάδα όμως δεν πάει καλά. Γιατί;
Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω. Δεν είμαι ο αδερφός μου για να μπω μέσα στο γήπεδο και να παίξω μπάλα. Ο καθένας στον τομέα του, όλοι κοιτούν τη δουλειά τους. Θεωρώ ότι δε θα φταίει η τωρινή διοίκηση, ακόμη και αν πέσει ο Άρης, κάτι που δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι.
 Μήπως θεωρείται ότι σας έβαλαν μπροστά για να κατηγορήσουν εσάς;
Θέλω να παραδεχτώ κάτι. Ο καθένας που βάζει την υπογραφή του σε τέτοια πράγματα γνωρίζει το βάρος του να είσαι πρόεδρος του Άρη. Ειδικά αυτήν την εποχή, με τόσα χρέη στην πλάτη. Ξέρω καλά τον κίνδυνο. Οι διοικήσεις πρωτοδικείου είναι αποκλειστικά υπεύθυνες για την περίοδο των έξι μηνών που διοικούν. Όταν αναλάβαμε, θέλαμε να μην έχουμε κάποια σχέση με τις προηγούμενες διοικήσεις. Μπήκαμε στην ομάδα σε μία εποχή που ήδη γινόταν έλεγχος για την περίοδο 2004-2012. Είχε ξεκινήσει ο έλεγχος. Εμείς δεν ασχολούμαστε καθόλου με το παρελθόν. Δεν ασχολούμαστε με την ανάληψη ευθυνών. Άλλωστε, υπάρχει έλεγχος, δεν επιτρέπεται να το κάνουμε. Αν δεν υπήρχε η ηθική σχέση με τον Άρη, θα μπορούσα να πληρώνομαι, αλλά δεν το κάνω. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να βρει ενωμένα όλα τα τμήματα του συλλόγου.
 Ποιος είναι ο ρόλος της Λέσχης Φίλων Άρη;
Η νέα διοίκηση είναι υποχρεωμένη να έρθει σε τακτική γενική συνέλευση. Δεν υπάρχουν αρχαιρεσίες. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνουν.
 Έχετε ακούσει κάτι για αγορά ΑΦΜ άλλης ομάδας;
Τι είναι αυτά που λέτε; Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση τέτοια θέμα. Απορώ πώς βγήκε.
 Απαλλαγή στη διοίκηση Αθανασιάδη έχετε δώσει;
Υπάρχει σε εξέλιξη έλεγχος ορκωτών. Πίσω μου δεν έχω κοιτάξει καθόλου. Δεν γνωρίζω τον κ. Αθανασιάδη, έχουμε συναντηθεί μόνο μια φορά για μισή ώρα. Ούτε τον κ. Σκόρδα γνωρίζω. Μόνο τον κ. Ματθαίου ξέρω.
 Γιατί δεν έγινε γενική συνέλευση μετόχων, όπως οφείλατε να κάνετε;
Έχει γίνει. Ορίστηκε πριν από 22 ημέρες. Δε ξέρουμε ακόμη τα αποτελέσματά της, θα τα μάθουμε πολύ σύντομα.
 Έχει κάνει το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ κινήσεις για να αδειοδοτηθεί η ομάδα ή έχουν χαθεί οι προθεσμίες;
Δεν έχει χαθεί καμία προθεσμία. Αύριο το πρωί θα παρακολουθήσω ένα ειδικό μίτινγκ της ΕΠΟ σε ξενοδοχείο της Αθήνας που αφορά τις αδειοδοτήσεις. Έχουμε ειδικό άνθρωπο στην ΠΑΕ Άρης που ασχολείται αποκλειστικά με αυτά τα θέματα. Σίγουρα, ορισμένα πακέτα δεν μπορούμε να τα συμπληρώσουμε σωστά, όμως αυτά που πρέπει να γίνουν θα γίνουν. Είναι ένα από τα θέματα για τα οποία βρίσκομαι στην Αθήνα.
 Ποια είναι η σχέση της διοίκησης με τους ποδοσφαιριστές και τους υπαλλήλους; Είναι πληρωμένοι;
Υπάρχει απόλυτη ηρεμία. Και με τους ξένους και με τους μεγάλους Έλληνες και με τους μικρότερους. Δώσαμε δώρα Χριστουγέννων, τους μισθούς του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου, του Φεβρουαρίου και τώρα έκλεισε και το θέμα του Μαρτίου. Πριν από εμάς, πληρωμές είχαν να γίνουν για 8-10 μήνες. Οφείλουμε στο προσωπικό 145.000 ευρώ. Από την ώρα που αναλάβαμε τους έχουμε πληρώσει όλους. Φυσικά και υπάρχουν προβλήματα, αλλά κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε.
 Είπατε ποτέ ότι είστε διοίκηση των 1000 ευρώ;
Όχι. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Κάποιος δημοσιογράφος με ρώτησε για το αν μπορούμε να βάλουμε χρήματα στον Άρη και του είπα ότι δεν έχουμε ούτε 1000 ευρώ. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Έγινε παρεξήγηση, είναι ευθύνη του δημοσιογράφου.
 Θα στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο;
Έχουμε μπροστά μας 3-4 εβδομάδες για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Υπόσχομαι από το ραδιόφωνο των «Αθλητικών Νέων 98.7» ότι θα διαχειριστούμε με όλη μας τη δύναμη την κατάσταση και με τα θετικά που λειτουργούν στο όνομα του Άρη μας να περάσουμε τη δυσκολία και όλοι μαζί να τραγουδήσουμε τα «χρόνια πολλά» σε λίγες εβδομάδες. Ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα γιατί μόνο αυτός έχει μείνει. Θέλω να ευχηθώ και στα «Αθλητικά Νέα», τα οποία εγώ πάντα τα σεβόμουν και θα τα σέβομαι να κάνουν το καλύτερο δυνατό, πάντα με γνώμονα το συμφέρον του Άρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου