Κυριακή 19 Μαΐου 2013

''Όλοι θα ήθελαν να επενδύσουν στον Άρη!''

Πόλος έλξης για επενδυτές ο Άρης σύμφωνα με τον νομικό της ομάδας, Αργύρη Αργυριάδη


Με δηλώσεις του στον Sentra 103,3 και την εκπομπή ''Τι δεν καταλαβαίνεις'' μίλησε για αρκετά ενδιαφέροντα θέματα ο νομικός εκπρόσωπος του Άρη, Αργύρης Αργυριάδης σχολιάζοντας επίσης για την υπαγωγή της ΠΑΕ στον πτωχευτικό κώδικα του άρθρου 99, τους επενδυτές ενώ έδωσε συμβουλή στη νέα διοίκηση που θα προκύψει.

Αναλυτικά:

Για την υπαγωγή του Άρη στο άρθρο 99: ''Υπήρξαν διάφορα παράδοξα και πολλά εμπόδια. Είναι η πρώτη φορά που στα νομικά χρονικά που δίνεται η δυνατότητα σε μια αθλητική εταιρεία να μπει στον πτωχευτικό κώδικα. Ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι μια νέα αρχή για την ομάδα''.

Τι σημαίνει για τον Άρη αυτό: ''Ο Άρης μπαίνει στο 99 για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις που τώρα δεν μπορεί να πληρώσει. Αν 'ορμίσουν' όλοι οι πιστωτές δεν μπορούν να πάρουν απολύτως τίποτα. Για να αποπληρωθούν οι οφειλές γίνεται αυτή η διαδικασία. Θα επιμηκυνθεί ο χρόνος αποπληρωμής στο δημόσιο και στους πιστωτές. Αν δε στηριχθεί ο Άρης, οι ποδοσφαιριστές δεν θα πάρουν πάνω από 30% με 40% των οφειλών και οι υπόλοιποι τίποτα''.

Για την πιθανότητα κάποιου νέου επενδυτή στην ομάδα: ''Ο Άρης είναι μαγαζί γωνία στην Βόρεια Ελλάδα. Όλοι θα ήθελαν να επενδύσουν. Το πρόγραμμα που κατατέθηκε προβλέπει σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που μπορεί να καλυφθεί από επενδυτή ή επενδυτές. Θέλουμε να καταδείξουμε ότι άμα μπει ζεστό χρήμα με την επιμήκυνση που διασφαλίσαμε, ο Άρης θα γίνει μια θελκτική επιχείριση. Αν βρεθεί κάποιος επενδυτής είναι αυτονόητο ότι αυτό θα βοηθήσει''.

Για το τι πρέπει να κάνει η νέα διοίκηση: ''Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Η νέα διοίκηση πρέπει να κάνει συγκροτημένη δουλειά και να κάνει τους πιστωτές να υπογράψουν. Από το δημόσιο υπάρχει μια προφορική συμφωνία. Η νέα διοίκηση πρέπει να κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες και να κυνηγάει τις συμφωνίες''.

Για τις δόσεις προς το δημόσιο: ''Δεν υπάρχει κάποιο νούμερο για τις δόσεις, απλά κάνουμε μια εφαρμογή ενός κώδικα που λέει ότι οι πτωχευμένες εταιρείες εξοφλούν σε 90 δόσεις, άρα, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει για μια εταιρεία που ακόμη λειτουργεί''.

Για τη σχέση της ΕΠΟ με τον Άρη: ''Η ΕΠΟ στήριξε τον Άρη και την διαδικασία, γιατί γνωρίζει ότι όλες οι αθλητικές εταιρείες πρέπει να εξυγιανθούν για να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ δεν έχει καμία αντίρρηση από τη στιγμή που θα υπάρχουν ρητές συμφωνίες με παίκτες και μάνατζερ. Δώσαμε έμφαση στη δυνατότητα συναινετικής αναδιάρθρωσης και όχι αναγκαστικής''.

Για την ΑΕΚ ανέφερε: ''Έγιναν συζητήσεις με ανθρώπους της ΑΕΚ για να δουν πως προχωράει το θέμα. Τους είχε απασχολήσει κάποια στιγμή''.

Για το θέμα της αποπληρωμής των οφειλών: ''Ο Άρης θέλει να πληρώσει στο χρόνο που μπορεί να πληρώσει και το δικαστήριο λέει ότι αυτή η απόφαση βολεύει τους πιστωτές. Η αίτηση του Άρη είναι στα 10% των αιτήσεων που πέρασε από το δικαστήριο. Όλες οι παρεμβάσεις που έγιναν κατά του Άρη απορρίφθηκαν''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου