Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

''Πρέπει να ασχοληθεί η ΕΠΟ με την καταγγελία της ΑΕΚ εις βάρος του Άρη''

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρόεδρος της Superleague

Πηγή φωτογραφίας: contra.gr

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, είπε πως η ΕΠΟ πρέπει να ασχοληθεί με την καταγγελία που έκανε η ΑΕΚ εις βάρος του Άρη για το θέμα του άρθρου 99 όπως προβλέπει το καταστατικό της FIFA.

Αναλυτικότερα:

''Το βασικότερο από τα θέματα που εξετάσαμε, ήταν η καταγγελία της ΑΕΚ, προς την ΕΠΟ και τη Superleague, για την προσφυγή του Άρη στο άρθρο 99. Ο οργανισμός κρίνει ότι είναι κάτι που θα έπρεπε να ασχοληθεί η ΕΠΟ για δυο λόγους. Αρχικά γιατί το άρθρο 35 του ΚΑΠ απορρέει από το άρθρο 68 του καταστατικού της FIFA. Εμείς όπως ξέρετε δεν μιλάμε με τη FIFA, οι ομοσπονδίες μιλούν.

Το καταστατικό της FIFA προβλέπει ότι αν κάποιος παραβεί τον κανονισμό, ποινές προβλέπονται από τις ομοσπονδίες και όχι από τις Λίγκες. Το ιστορικό των υποθέσεων αυτών, στο οποίο και η ΑΕΚ επικαλέστηκε την καταγγελία της, όσες φορές ομάδα έχει προσφύγει, έχει επιληφθεί η ομοσπονδία.  Γι' αυτό δεν μπήκαμε στην ουσία του θέματος, δεν παρέστη και η ΑΕΚ. Πιστεύουμε πως η ΕΠΟ πρέπει να επιληφθεί του θέματος, οπότε να κρίνει εκείνη''.

Πηγή συνέντευξης: arenafm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου