Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ο Γκάλης στους N.Y. Times: ''Έφυγα κλαίγοντας από τον Άρη''

Μεγάλο αφιέρωμα για το φιλικό προς τιμήν του Γκάλη οι N.Y. Times


Μεγάλο αφιέρωμα στο φιλικό προς τιμήν του Νίκου Γκάλη έκαναν οι New York Times. Ο απεσταλμένος τους, Κεν Μαγκουάιρ έγραψε ένα εξαιρετικό άρθρο για τη μεγάλη βραδιά φιλοξενώντας δηλώσεις του 'Νικ', των καλεσμένων του αλλά και του αρχηγού του Άρη, Αντώνη Ασημακόπουλου.

''Κάλιο αργά παρά ποτέ. Χάρηκα που ο Άρης έκανε αυτήν την εκδήλωση για μένα'', είπε ο Γκάλης.
''Ζητήσαμε συγγνώμη από το Νίκο. Είναι πλέον 55 ετών και αυτή η γιορτή έπρεπε να γίνει πολλά χρόνια πριν'', σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης.

Ο Μαγκουάιρ γύρισε το χρόνο πίσω στο μακρινό 1979. ''Ο Γκάλης έγινε ο 'Μάικλ Τζόρνταν της Ελλάδας, αφού ο τραυματισμός του στο πόδι μείωσε τις πιθανότητες του να μπει στο ρόστερ των Σέλτικς'', αναφέρει ο Αμερικανός δημοσιογράφος. Ο Γκάλης σχολίασε ότι ''δεν ήξερα τότε ότι υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Το μυαλό μου ήταν στο NBA''. Ο 'γκάνγκστερ' μίλησε για το φιλικό της Εθνικής με το Νορθ Καρολάινα του Μάικλ Τζόρνταν το 1983. ''Πέτυχα πολλούς πόντους, δεν θυμάμαι πόσους. Άλλαζαν στα σκριν, μάρκαραν όλοι όλους'', σχολίασε.

Όσο για τη φυγή του από τον Άρη; ''Είπα στον πρόεδρο ότι θέλω να παίξω και όχι να γίνω προπονητής. Θυμάμαι έφυγα από το γραφείο κλαίγοντας, γιατί 12 χρόνια έπαιζα εκεί. Είχα την πρόταση του Παναθηναϊκού και την αποδέχτηκα. Ήταν μια μεγάλη απόφαση''.

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος ήταν 11 χρονών όταν ο Γκάλης οδήγησε την Ελλάδα στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ και πανηγύρισε τον τίτλο στην Ομόνοια. ''Είναι η εθνική μας περηφάνια. Είμαστε μια μικρή χώρα, αλλά είμαστε τόσο στενά μαζί, ειδικά όταν πετυχαίνουμε κάτι'', είπε ο αρχηγός του Άρη.

Μιλώντας για τον Γκάλη ο Όντι Νόρις τόνισε: ''Ο Νικ για μένα ήταν πάντα ο κρυφός μου ήρωας. Η παρουσία του, η προσωπικότητά του, η ενέργεια που έβγαζε στο παιχνίδι, τα πράγματα που μπορούσε να κάνει στο παρκέ, δεν τα βλέπεις συχνά''.

Πηγή άρθρου και εικόνας: basketplus.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου